5 voordelen van rolgordijnenRolgordijnen zijn hot in de wereld van raamdecoratie. Ze passen in vele verschillende interieurstijlen en zijn bovendien nog een budgetvriendelijke oplossing. Overweeg je om rolgordijnen te plaatsen, maar ben je nog niet helemaal verkocht? Dan trekken deze vijf voordelen je waarschijnlijk wel over de streep.

Extra privacy 

We vinden onze privacy heel belangrijk. Want laten we eerlijk zijn: niemand houdt van pottenkijkers in zijn woning. Goede raamdecoratie houdt niet enkel het licht buiten, maar houdt nieuwsgierige aagjes ook op afstand. 

Met een rolgordijn creëer je in no time extra privacy. Je rolt simpelweg het gordijn naar beneden en je hebt geen inkijk meer. 

Isolerende werking 

Verder zijn rolgordijnen een aangename oplossing voor in de zomer- en wintermaanden. Tijdens de koude wintermaanden profiteer je optimaal van zonlicht door de rolgordijnen omhoog te rollen. Zo krijgt je woning extra lichtinval en dus ook extra warmte. 

Wanneer het kwik in de zomer begint te stijgen, zorgen rolgordijnen voor een extra barrière tegen diezelfde lichtinval. Op die manier houd je het een stuk koeler en vermijd je ondraaglijk warme ruimtes. 

Op maat van jouw interieur 

Van strak en modern tot landelijk en rustiek: een goed rolgordijn voelt zich in ieder interieur thuis. Het aantal mogelijkheden qua stof, formaat en motief zijn dan ook praktisch eindeloos. De ietwat meer minimalistische stijl van een rolgordijn gecombineerd met de eindeloze keuzemogelijkheden maakt het een perfecte oplossing voor jouw interieur. 

Passen overal 

Een ander groot voordeel van rolgordijnen is dat ze in iedere ruimte gebruikt kunnen worden. Van woonkamer tot badkamer: een rolgordijn past overal. Let er echter wel op dat je voor badkamers beter kiest voor een exemplaar dat tegen vocht kan. Daarnaast passen rolgordijnen voor bijna alle soorten en maten van ramen. 

Budgetvriendelijk  

We hebben het al eerder gezegd, maar rolgordijnen blijven een oplossing die de portemonnee ook gelukkig maakt. Je zal namelijk merken dat je in de winter minder zal moeten verwarmen door de isolerende werking van het gordijn. Het gordijn houdt in de winter beter de warmte vast en zal in de zomer de zonnestralen makkelijk buiten houden. 

De beste rolgordijnen vind je bij Huis Castermans in Hasselt

Wil je al deze raamdecoratie eens in het echt bekijken? Kom dan zeker eens langs in onze showroom. Wij helpen je graag verder met professioneel advies.  

Bekijk hier onze rolgordijnen

Meest Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contact