Houten of aluminum jaloezieën: dit is de beste keuze voor jouRaamdecoratie is vaak de finishing touch voor iedere ruimte. Naast klassieke overgordijnen kiezen steeds meer mensen voor jaloezieën. Ze verduisteren namelijk beter dan gewone gordijnen en passen bij uiteenlopende interieurstijlen: van landelijk tot minimalistisch en industrieel. 

De twee meest gebruikte materialen voor jaloezieën zijn hout en aluminium. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen, maar voor welke jaloezieën kies je nu het beste? Wij sommen voor jou de pro’s en contra’s van ieder materiaal op. Op die manier maak je de perfecte keuze voor jouw woning.

Houten jaloezieën 

Heb je veel natuurlijke materialen in huis of heb je een woning in met een landelijk interieur? Dan zijn houten jaloezieën misschien wel de beste keuze voor jouw interieur. Hout geeft namelijk een warmer sfeergevoel aan de ruimte.

Houten jaloezieën kies je dus vooral voor het uitzicht. Ze zijn moeilijker te onderhouden dan aluminium aangezien ze gevoelig zijn voor vocht. Daarnaast wegen ze ook meer dan aluminium. Dit maakt het openen ietwat moeilijker.

Nood aan inspiratie? 

Bekijk hier onze veelzijdige realisaties van jaloezieën, gordijnen, lamellen en meer.


Aluminium jaloezieën 

Ben jij een liefhebber van een industriële look? Ga je resoluut voor een modern en strak interieur? Dan zijn aluminium jaloezieën waarschijnlijk meer iets voor jou.

Aluminium heeft als grootste voordeel dat het goed tegen water kan. Dat vergemakkelijkt het onderhoud en het maakt de jaloezieën ook perfect voor vochtigere ruimtes zoals een badkamer. Verder houdt aluminium beter het licht buiten. Zo kan je de ruimte volledig verduisteren

Een ander voordeel van aluminium is dat het een stuk lichter is dan hout. Hierdoor kan je de jaloezieën makkelijker open en dicht doen. 

Ben jij op zoek naar stijlvolle jaloezieën op maat?

Ontdek hier ons aanbod jaloezieën

Meest Recente Posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

Contact